2010. október 23., szombat

DÉL-AMERIKAI HÁTSZIN A HAVEROKKAL HÉTVÉGÉN 10 LÉPÉSBEN...



Személyenként egy szelet:

1.  2,5 cm vastag a hátszínt sütés előtt fél órával  szoba     hőmérsékletre kitenni a hűtőből

2. Beolajozni, fűszerezni mindkét oldalát (Fűszer tetszés szerint: bors, Provence-i füszer keverék, az olaj vékonyan, szinte alig érezhetően a hús mindkét oldalán)

3. Sütés előtt azt a felét, amit először megsütünk nagyszemü sóval behintjük 

4.Majd forró, kicsit már füstölgő serpenyőbe beletesszük (a serpenyőben nincs  olaj ! ) 

5. Mindkét oldalát 4 percig sütjük, ha félig átsütve szeretjük

6. A végén egy mogyorónyi vajat teszünk hozzá és belocsoljuk a már kész steaket.  

7. Zöld salátával, dijoni mustárral tálaljuk
(Saláta öntet: 3 evőkanál olivaolajat, egy mogyorónyi dijoni mustárral jól összekeverjük. Izlés szerint sót, borsot, citromlevet vagy balsam ecetet, csipetnyi cukrot, egy gerezd összetört fokhagymát, egy evőkanál vizet adunk hozzá )


Photo: BIPHOTO
 
                                                              
8. Ajánlott francia bor: J.P. Chenet Cabarnet-Chyraz 

9. Francia sajtok izlés szerint


                                                                    
10. Ajánlja a 'TenoutofTen2010'!

+ Ajánlat desszertként:  Francia Csokitorta 
Hozzávalók:
20 dkg csoki
20 dkg vaj
5 db tojás 
8 dkg cukor
3 dkg liszt
2 evőkanál konyak
1 eszpresszó kávé
csipet só
A csokit darabokra törjük és a vajjal felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra kihülni, hozzátesszük az egy espressónyi kávét, konyakot. A tojásokat szétválasztjuk. A cukorral a tojássárgáját habosra verjük. Amikor már eléggé habos, hozzáadjuk a lisztet és ezt is összekeverjük, majd  a már langyosra kihült csokimasszát.  A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához óvatos kevergetéssel.  Sütőpapirral bélelt kerek formájú sütőformában
150 fokos előmelegitett(15perc) sütőben  félóráig sütjük.
Mikor kihült porcukorral meghintjük.
Vanillia fagylalttal Isteni!

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal