DÉL-AMERIKAI HÁTSZIN A HAVEROKKAL HÉTVÉGÉN 10 LÉPÉSBEN...
Személyenként egy szelet:
1. 2,5 cm vastag a hátszínt sütés előtt fél órával szoba hőmérsékletre kitenni a hűtőből
2. Beolajozni, fűszerezni mindkét oldalát (Fűszer tetszés szerint: bors, Provence-i füszer keverék, az olaj vékonyan, szinte alig érezhetően a hús mindkét oldalán)
3. Sütés előtt azt a felét, amit először megsütünk nagyszemü sóval behintjük
4.Majd forró, kicsit már füstölgő serpenyőbe beletesszük (a serpenyőben nincs olaj ! )
5. Mindkét oldalát 4 percig sütjük, ha félig átsütve szeretjük
7. Zöld salátával, dijoni mustárral tálaljuk
(Saláta öntet: 3 evőkanál olivaolajat, egy mogyorónyi dijoni mustárral jól összekeverjük. Izlés szerint sót, borsot, citromlevet vagy balsam ecetet, csipetnyi cukrot, egy gerezd összetört fokhagymát, egy evőkanál vizet adunk hozzá )
Photo: BIPHOTO |
8. Ajánlott francia bor: J.P. Chenet Cabarnet-Chyraz
9. Francia sajtok izlés szerint
10. Ajánlja a 'TenoutofTen2010'!
+ Ajánlat desszertként: Francia Csokitorta
Hozzávalók:
20 dkg csoki
20 dkg vaj
5 db tojás
8 dkg cukor
3 dkg liszt
2 evőkanál konyak
1 eszpresszó kávé
csipet só
A csokit darabokra törjük és a vajjal felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra kihülni, hozzátesszük az egy espressónyi kávét, konyakot. A tojásokat szétválasztjuk. A cukorral a tojássárgáját habosra verjük. Amikor már eléggé habos, hozzáadjuk a lisztet és ezt is összekeverjük, majd a már langyosra kihült csokimasszát. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához óvatos kevergetéssel. Sütőpapirral bélelt kerek formájú sütőformában
150 fokos előmelegitett(15perc) sütőben félóráig sütjük.
Mikor kihült porcukorral meghintjük.
Vanillia fagylalttal Isteni!
Címkék: STEAK/DÉL-AMERIKAI HÁTSZÍN
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal