2011. január 9., vasárnap

PAVLOV by Victor ... avagy "sweet kiss for you" ...( közkivánatra a recept! )



Hozzávalók:
  8 db tojás fehérje
50 dkg cukor (tetszés szerint választhatod én hagyományos kristály cukrot használok)
2,5 dcl tejszín (Meggle nagyobb doboz)
  4 teáskanál étkezési keményítő (Dr. Oetker - Gustin)
  2 teáskanál fehér bor ecet (Basalico Bianco)
  2 teáskanál vanillia aroma (Dr Oetker)
  1 doboz mélyhűtött piros gyümölcsök vegyesen
  6 db Fruit des Passion (szenvedély gyümölcs)
15 db Licsi
  2 evőkanál konyak (tetszés szerint el is hagyhatod!)                                                     


1. A sütőt 180 fokra, előmelegíted. Pár perccel azelőtt, hogy betennéd a kész masszát 120 fokra le kapcsolod! Ezt ne felejtsd el! Egy óráig sütöd, kihűlésig a sütőben hagyod! 

2. Tojásokat ketté választod és a fehérjét kemény habbá felvered (egy csipetnyi sóval). Utána beleteszed a félkiló cukrot, lassan összekavarod. Majd az étkezési keményítőt, ecetet, vanilliát. Szépen, lassan összedolgozod ezeket. Utána egy lapos sütőlapra vagy nagyobb torta formába (32cm) helyezel sütőpapirt és arra ráöntöd ezt a  masszát és beteszed a már 120 fokra beállított sütőbe és hagyod sütni egy órán keresztül. Ne nyijtsd ki az ajtót! Ha lehetséges állítsd be az  óra szerkezetet és akkor el is mehetsz otthonról! 

3.  A piros gyümölcsök felét (szépeket kiválogatva meghagyjuk dísznek a tetejére) összeturmixoljuk a konyakkal és a kiengedett gyümölcs levével. A licsit összekeverjük a Fruit des Passionnal és ha még szeretnél több féle gyümölcsöt az rajtad múlik, hogy tetszésed szerint mit választasz, azokat is előkészíted.

4. A kihűlt tortának a teteje mindig elválik nekem  könnyedén és így le tudom emelni probléma mentesen (ha ez neked nem így sikerült, akkor bizony meg kell oldanod, hogy tudod ezt levágni ahhoz, hogy a közepébe  bele tudd tenni először a piros gyümölcsök, licsi keverék egy részét! Ötletként még talán azt itt megjegyezhetem, hogy a tetejére is rakhatod az összes belevalót, ha nem akarsz bajlódni vele, így is gyönyörű lesz!). Közben keményre vered a tejszínt és ezt a  kemény habot is belekanalazod (ha szükséges használj tejszinhab fixet, én a Meggle a dobozos tejszinhabját használom ahhoz nem kell!). Majd visszahelyezed óvatosan a tetejét és ízlés szerint diszited! Azonnal fogyasztható! (én időt adok ahhoz, hogy összeérjenek az ízek!) IMÁDJUK! 

5. Nem tudod elrontani annyira egyszerű! A fogyasztásánál kell nagyon vigyázni, hogy ne edd túl magad, mert annyira isteni, hogy nem érzed, hogy mikor kell abbahagynod! :-)

TenoutofTen2010 ajánlásával! (sweet kiss for you)

p.s.  Pavlov by Victor a Karácsonyi menü sorozatban elnyerte a 'TenoutofTen2010 külön nagydíját! 




Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal